Opzet organisatie

De organisatie bestaat uit 3 partijen.

  1. De gemeente Sittard-Geleen -> Opstellen reanimatiebeleid en zorgdragen voor voldoende financiering van dit reanimatiebeleid.
  2. Stichting Hartslag voor Nederland> -> HartslagNu is ontwikkeld in opdracht van de Stichting Hartslag voor Nederland, een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverleners aan slachtoffers van een acute circulatiestilstand. Onder het motto “Van elkaar, met elkaar en voor elkaar” streeft de stichting naar één platform voor heel Nederland waarbij in elke ambulanceregio gelijk wordt gehandeld. Het alarmeringssysteem dat wordt gebruikt om burgerhulpverleners te alarmeren heet HartslagNu. HartslagNu is van de sector Ambulancezorg zelf en wordt beheerd door stichting Hartslag voor Nederland. HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of via de speciale app.
  3. Stichting Burgerhart Sittard-Geleen -> Zij voert het reanimatiebeleid uit op gemeentelijk niveau en zoekt draagvlak hiervoor in de wijken, dorps- en stadskernen van de gemeente Sittard-Geleen.